Päivän tärkeä teko

Eilisen tärkein teko oli, kun siirsin tämän linnun turvaan autoilta. Se oli kyllä suojatiellä, mutta keskellä sitä. Loppupäivän juttelinkin sitten sujuvasti törkeyksiä. Kesälomieni jälkeen saan usein kuulla kuinka kivaa on, että olen palannut takaisin töihin. Törkeille jutuilleni on selvästikin kysyntää.

01.08.2013 kl. 14:25

Gallup: Millainen lomaviesti sulla on käytössä?

Hei,

olen, mutta palaan. Takaisin toimistolla 31.7.2013.

Kesäloma. Ihan parasta!

Tubbs

01.08.2013 kl. 14:12

Tallinna, uskollinen ystäväni

Ei liene yllätys, että pidän Tallinnasta. Kun matkustan, mua kiinnostaa yleensä kusisimmat baarit, valokuvaaminen ja hyvä ruoka. Tämän matkan tavoitteena oli edetä Kalamajasta eteenpäin kohti Koplia.

Vaikka olen hyvä suunnistamaan, niin olen huono tarkastamaan etukäteen paikkojen aukioloaikoja. Kun lähtee aamun ensimmäisellä lautalla Tallinnaan, onnistuu olemaan kaupungissa aikaan, jolloin on vaikea löytää aamupalankaltaista syömäpaikkaa. Jos seljankka maistuu aamukymmeneltä, silloin sinulla ei ole minun ongelmaa.

Alunperin mun oli tarkoitus käydä syömässä aamupalaa Sesoon-ravintolassa osoitteessa Niine 11. Paikka oli nuorisohenkinen ja varteenotettava lounas- tai illallisruokailuun. Tarjoilu aloitettiin vasta kello 11, joten jatkoin matkaa seuraavaan kohteeseen.

Tallinna on niin paljon enemmän kuin vanhan kaupungin muurien sisäpuolelle jäävä alue. Viime retkieni myötä olen tutustunut alueisiin, joissa tapaa paikallisia ja jossa tuoppi Sakea ei maksa 6 euroa.

Kamahouse Köök sijaitsee osoitteessa Kopli 25 ja sinne pääsee raitiovaunuilla 1 ja 2. Jos päätät kävellä sinne ja ihailla puutaloaluetta niin pysy vahvana, vaikka katunumerointi horjuttaa uskoasi. Paikka löytyy Google-kartasta kohdasta E ja se löytyy tekstin lopussa.

Listalta löytyy aamupalaksi soveltuvaa ruokaa. Söin mannapuuroa ja piirakan. Ruoka on paikallisesti tuotettua ja talon hampurilaista on kehuttu yhdeksi kaupungin parhaaksi. Tila on kaunis ja siellä viihtyy mielellään pidemmän aikaa Wifin ja Huojuvan tornin äärellä.

Ravintolan takaosassa on myynnissä taiteilijatarvikkeita ja sinne on rakentumassa elokuvakahvio. Paikka on ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

Päädyin juttelemaan paikan omistajan kanssa matkasuunnitelmastani. Olin lukenut alueesta hyvin vähän, mutta sen verran, että minua kiinnosti tutustua tarkemmin Koplin alueeseen. Sepa, 1. ja 2. Liin vaikuttivat kiinnostavilta. Hänen toivotuksensa olikin "Joo, minä en menisi sinne yksin."

Pukeudun matkoillani yleensä siten, että on vaikea tietää olenko yksi alueen kodittomista vai omaanko ainostaan huonon arvostelukyvyn. Minua eivät mitkään "En menisi sinne yksin ja tämän alueen saat kiertää kaukaa, sinne älä mene" estäisi. Kyllähän tällä vaatetuksella sulautuu helposti massaan. Sen lisäksi olenhan mä aika rankkis.

Etenin pitkin Koplia ja puhuttu kieli vaihtui venäjäksi. Talot olivat ränsistyneitä, mutta mielestäni sympaattisia. Ihmisillä oli iloisen värisiä vaatteita ja kotieläimiä kavereinaan.

Jatkoin matkaani halki kauniin puiston ja mietin miten täällä mitään vaarallista olisi. Suunnilleen siinä kohtaa vastaani taivalsi, poliittisesti korrektisti ilmaistuna, henkilö, joka asui alueella jolla on tavattu sosiaalisia ongelmia.

En väittäisi olevani kokematon ihmisten kohtaaja, mutta tämä tilanne laittoi oman oletetun ihmisosaamisen vähän nöyrempään järjestykseen. Vastaantulijan pistävä katse, pahuutta nähneet ja kokeneet silmät olivat todella vähän kiinnostuneita minun innostuksestani nähdä sitä todellista Tallinnaa. Vaihdoin tien puolta, suojatien kohdalta, kuten kunnon kansalaiset tekevät. Piilosuunnitelmassani oli toive siitä, kuinka vastaantuleva potentiaalinen tappaja hämmentyisi tästä manööverista niin, ettei henkirikos kiinnostaisi niin paljoa heti aamupäivästä.

Oli metristä kiinni, että olisin päässyt hyppäämään paikalle saapuneen raitiovaunun kyytiin. Kun vaunu lähti pysäkiltä, paljastui toiselta puolelta kiskoja 10 tuijottavaa silmäparia. Selkäni takana saman verran. Istuin alas penkille ja pälyilin ympärilleni, jos löytäisin edes vähän turvallisen näköisen hahmon, joka ei olisi liuottimilla kyllästetty. Ei löytynyt. Annoin kaikille pummaajille rahaa, eikä tullut mieleen nostaa kameraa laukusta taltioidakseni tätä ympäröivää lomatunnelmaa. Tässä vaiheessa seuraavan raitiovaunun saapumiseen oli aikaa 7 minuuttia. Jossain vaiheessa ihmiset alkoivat liikkua minua kohti. Päätin tarkastella pysäkin ympäristöä kävelemällä edestakaisin. Lopulta pääsin raitiovaunun kyytiin.

Raitiovaunu vei minut kääntöpaikalle, jossa sain hengähtää. Palasin vaunulla takaisin sinne, mistä olin aloittanut aamuni, eli Kamahouse Köökiin. Näin paikan omistajan terassilla juttelemassa miehen kanssa. Huikkasin ohimennen selvinneeni Kopli-kierroksesta ja että minun olisi pitänyt kuunnella hänen ohjeitaan. Hän pyysi liittymään seuraan juttelemaan ravintolaan saapuneen herran kanssa, joka oli Jorma Pulkkinen! Lapsuuteni parhaimmistoon kuului Ruutuysi, eli -ässä, sekä Sirpa ja perhoskoira, joten kysymys Tunnetko sinä hänet? oli varsin irrelevantti.

Aikaisemman kokemukseni perusteella olin normaalia valppaampi kulkiessani kohti rantaa. Kun näin 50 metrin päästä kolme lasta rynnäkkökiväärin kanssa, oli tunnelma taas vähän ennemmän koholla. Olin tässä vaiheessa huomattavasti enemmän valmis tapaamaan alueen kissoja kuin muovikuulia omistavia lapsia.

(Löydä kissi kuvasta.)

Pelguranna oli tosi kivan näköistä aluetta. Jos minua kiinnostaisi lapsiperheet, niin voisin kertoa heille, että siellä oli vaikka minkälaista pomppulinnaa ja kiipeilytelinettä tarjolla. Ravintolasta sai ruokaa ja kaljaa. Merimetsän pururataa voi hyödyntää joko kuntoiluun tai höyryjen irrotteluun. Juostessa kehää metsässä voi miettiä, ketä lapsistaan vihaa vähiten.

Löysin maasta häiriintyneimmän näköisen etiketin hetkeen. Se sai minussa kuitenkin aikaan ostohalun, että sinällään onnistunut etiketti tämä kyllä on.

Lopulta olin takaisin tutulla Telliskivi-kadulla. Baar Bistro Kukeke oli yhtä maukas kuin aina. Suosittelen.

Balti Jaamin vieressä oleva markkinapaikka on mun kestosuosikki.

Olin lukenut kauniita sanoja Leib resto ja Aed -ravintolasta. Se löytyy vanhasta kaupungista osoitteesta Uus 31. Paikka on tosi hieno ja viihtyisä. Se sopii parhaiten henkilöille, joita kiinnostaa hyvä palvelu ja kaunis sisäpiha. Kun näyttää kodittomalta, niin huomaa nopeasti, miten aika rientää hyvässä (omassa) seurassa. Viininkin saa juotua ihan muutamissa minuuteissa.

Kotimatkalla kannattaa vielä hyödyntää laivan aurinkokansi. Smilla-ystävä kainaloon ja kuoharia muovimukiin!

Olen piirtänyt karttaan matkani, kyseiset välietapit eivät merkitse juuri mitään. Paitsi E. Kävelymatkaa tuli yhteensä noin 18 km. Haluan vielä huomauttaa, että suurin osa Kopli-katua on täysin mukavaa seutua, mutta kartan kohdasta D eteenpäin on syytä olla mieletään reipas.

Vinkki: Oppaissa kerrotaan julkisen liikenteen kuljettajista, jotka murisevat kulkuneuvosta lippunsa ostaville. Tallinnan joukkoliikenne on ollut paikallisille maksutonta vuoden alusta lähtien. Tämä on ilmeisesti vapauttanut palvelualttiutta rahastamisen suhteen. Mikään kioski ei siis myynyt kertalippuja, vaihtoehtona oli ladata matkakortille arvoa tai päivälippu. Lue lisää täältä.

Ei muuta kuin head reisi!

 

Ps. Kokosin viime aikoina tekemäni Tallinnan retket yhden kategorian alle ja löydät muut alueelle suunnatut koosteeni täältä.

29.07.2013 kl. 23:08

Vinkki

Kai seuraatte jo Paskat kirppislöydöt -blogia? Olen aktiivilukija.

Löysin kesällä jotakin hyvin mautonta, mutta vähäsen siistiä. Osama-maatuskan. En usko, että kyseinen käsite on kielitoimistolle vielä tuttu.

25.07.2013 kl. 06:21

Kesäloman tärkeimmät huomiot

1. Tämän kissin vanhemmat eivät olleet aivan täysin saman värisiä.

2. HSL:n reittiopas tunnistaa kohteen Piritori, Ydin, Steissi.

3. Junalippua ostaessa pyydetään 6-10-merkkistä tunnistetta. "Tunnisteen tulee olla 6-10 merkkiä pitkä, esim. puhelinnumero. Tarvitset tunnisteen noutaessasi lippuja automaatilta." Kun kokeilin tulostaa lipun automaatista, se ei hyväksynyt nollaa ensimmäisenä merkkinä. Onneksi olin käyttänyt puhelinnumeroani tunnisteena.

Ei muuta tällä kertaa! Paitsi, että HSL ei ole vieläkään laittanut sivuilleen faviconia, vaikka olen laittanut palautetta aiheesta. Sama vaiva Ratatalla, mutta tästä en ole laittanut vielä palautetta. Adjös!

24.07.2013 kl. 23:46

Sinä ja minä liikennevaloissa

Tänään on juhlapäivä! Minulla on uusi pyörä! Jippii! Rasvasin sääreni ja lähdin Itäkeskukseen tutkimaan polkupyöräkantaa. Hyvän valmistelutyön, saadun palvelun ja Suomen Polkupyörätukun tarjonnan myötä olin hetkessä uuden polkupyörän omistaja.

Koska olen kohtuullisen reviiritietoinen, merkkasin pyörän omakseni. Onneksi on runkoa jäljellä! Voin kirjoittaa vaikka miten pahansuopaa ja uhkaavaa toivotusta jollekin rikollista toimintaa himoitsevalle.

Nyt käyn kuorimassa hiekkaiset sääreni ja vaivun nukkumaan iloista polkupyöränomistajaunta.

24.07.2013 kl. 22:05

Mitt sommarlov

Kohtaamme jälleen! Olen viettänyt kesälomaa huolellisesti ja rauhaisasti. Olen keksinyt noin kaksi ilkeää asiaa koko loman aikana. Uniongelmien vähennyttyä ei kykene olemaan niin kireä koko ajan. Siksi koristan näkökenttäsi kivoilla kuvilla.

Kesän parhaimpiin puoliin kuuluu se, että voi tavata ystäviään. Ystäväni tuli käymään luonani yksi kesäinen keskiviikko ja seuraavana päivänä heräsin hänen kodistaan.

Parhaita hetkiä ystävien kanssa on aamupalat. Kun kumpikin on innoissaan siitä, että vastapäätä istuu hyvä tyyppi eikä jaksa olla yhtään aamuäreä.

Vastaavasti taas, jos herää ystävän luota muutaman sadan kilometrin päässä kotoa vailla huolta huomisesta, saattaa tulla yllätyksenä se ajatus, että oli sopinut tapaamisen seuraavaksi aamuksi kotikyläänsä. Onneksi junat kulkevat ja olin kotona iltapäivällä, jolloin Wonderland tuli kylään.

Olen erikoistunut imuroimaan sushia tänä kesänä. Mulla on niin vaikea suhde Kalifornia-rulliin ja tuohon loheen.

Tietää aikuisuuden koittaneen, kun kasvimaat kiinnostaa.

Kävin kääntymässä lakeuksilla. Sää ei ollut armollinen, eikä pukeutumiseni kunnioittanut ketään. Jos häpeää ulkoasuaan paikallisessa halpakaupassa, niin tietää onnistuneensa päivän asun valitsemisessa.

Lakeuksilla kaikki on suurempaa ja erilaisempaa. Helsingissä täytän polkupyörän renkaat käsipumpulla, lakeuksilla kompressorilla. Täällä on selainpohjainen sadetutka, siellä sademittari. Täällä se vaikuttaa päivän asuvalintaan, siellä satoon.

Palattuani lakeuksilta jatkoin matkaa Lahteen. Mieli ja sydän lepää näissä maisemissa ja hyvässä seurassa.

Takaisin kasvimaalle ja älykkään keskustelun piiriin:

- Jostain syystä nämä kesäkurpitsat eivät ole kasvaneet yhtään vielä.
- Meillä kotona kesäkurpitsaa työntyi vaikka kuinka paljon. Istutitko suoraan kasvimaahan vai oliko sulla taimen?
- Joo, ei laitettu taimenesta tämä kasvi!
- Nooo, voidaan sitä myös taimeksi kutsua!
- Lakeuksilla vaan tehdään eri tavalla! Mutta selkeästi sillä joku vaikutus on!

Kesällä on välillä hyvä tehdä jotakin hyödyllistä. Olen mm. onnistunut myymään omaisuuttani kirppareilla ja haalimaan lisää tavaroita mummolasta. Lomaa on jäljellä vielä viikon verran, täytyy mennä pitämään siitä hyvää huolta. Kuullaan!

24.07.2013 kl. 14:15

Kesäloma, miten hieno keksintö

Olin hyvin paljon tämän loman tarpeessa. Jopa niin, että askartelin kahta päivää ennen loman aloitusta erilaisia ilahduttavia hahmoja kaikesta mahdollisesta.

Kesäloman alettua tartuin luonteelleni ominaisesti puukkoon.

Ensimmäinen kesälomaviikkoni oli hyvin tehokas. Seuraavat kolme viikkoa voivatkin sujua makoillessa. Mulle on sattunut pelkästään hyviä asioita koko viikon ajan. Kaikki asiat ovat järjestyneet, noin vaan humps-humps. Olen ollut maailmalle hyvin kiitollinen.

 Minulla on uusi ruokapöytä ja se on keltainen. Hullun keltainen. Nyt yritän miettiä minkä väriset tuolit maalaisin niiden kaveriksi. Mitä sanot, mitä lajia laitetaan?

Tilasin Karinin kesäreseptikortit ja innostuin tekemään jääteetä.

Nyt kuuntelen sadetta. Hieno elämä. Kyllä sanon.

06.07.2013 kl. 15:06

Uskon, että tästä pidetään

Yksi Facebook-toveri oli hyvin iloinen Twitteristä, koska siellä on helpompi suodattaa kaikenlainen sonta pois silmistään kuin Facebookissa. Kommentoin kohteliaasti:

Sulle ei vielä ole ilmeisesti tullut täällä FB:ssa tutuksi nappi, jonka avulla pystyy estämään ihmisten kuulumisten kulkeutuminen omiin silmäluomiin? Vai tarkoititkohan mainoksia? Mä tarkoitan ihmisten typeriä kuulumisia. Mainokset ok.

04.07.2013 kl. 14:31

Kesäpäivän keskustelu

- Minulla on kyllä isot pohkeet. Siinä ovat. Näillä jaksaakin kantaa vaikka mitä!
- Ja hyvä puolihan noissa on se, että ainakin nilkat onnistuvat näyttämään niiden seurassa suhteessa paljon kapeammilta!

04.07.2013 kl. 14:22

Myydään laukkuja

Lumi Accessories'n oranssi laukku WF 2012 -mallistosta. Väri on hiukan intensiivisempi kuin miltä kuva näyttää, ei ole noin konjakin värinen vaan enemmän iloisen oranssi. Hinta 65 euroa. VARATTU.

Lumi Accessories'n Silja Hip Bag. Väri on musta. Kerron sen sinulle, jonka näössä on vikaa. Uusi. Hinta 65 euroa. MYYTY.

Lumi Accessories'n Supermarket Bag M-koko. Väri punainen.Vähän enemmän maatalon seinän värinen kuin kirkkaan punainen. Siinä mahtuu kantamaan aika isojakin määriä pahuutta mukanaan. Kaksi hihnaa. Pidempi ja lyhyempi mahdollisuus. Hinta 110 euroa.

Laukut ovat hyvässä kunnossa. Mitä minä valehtelen. Punainen on ainoa, jota on käytetty muutamia kertoja. Muut kaksi ovat uusia. Lähetä viestiä sähköpostitse tai huuda mun nimeä kommenttiosiossa, niin voimme tehdä kaupat. Jippii!

02.07.2013 kl. 21:45

Olen päässyt hyvin alkuun, mutta nyt ei enää kiinnosta

Mä saatan asettaa kesälomilleni erilaisia tavoitteita. Joskus oon pyrkinyt siihen, etten tarjoa siskoani panokseksi vedonlyönnissä tai että en anna kaveria orjaksi. Tämä kesä on erilainen, koska ajattelin uudistaa sisustusta. Ja enemmän kuin uudistaa sitä, niin ihan vaan siivota.

Kannustushuudot voi jättää kommenttiosioon.

01.07.2013 kl. 21:51

Sun Roba, senkin tylsimys

Tänään oli tarkoitus viettää aikaa Iso Roban -bakkanaaleissa. Ohjelma ja tarjonta oli kuitenkin luotu semmoiseksi, ettei siellä tarvinnut viettää juurikaan aikaa. Pitsan jälkeen katsottiin Oona Kivelän tankotanssia Astoria-salissa, joka oli saatu näyttämään erehdyttävän paljon strippiluolalta.

29.06.2013 kl. 23:08

Yörotu

Haluan lainata muutamaa ajatusta kesälomaan ja sen yllättäyvyyteen liittyen. Toinen niistä kuuluu Karinille:

"Kesä, aika jolloin ajatuksen ja toteutuksen välinen aika on ihanan lyhyt."

Ja toinen Jennille:

"Eihän mikään muu kuin kesäloman ensimmäinen tuoppi mene käsikirjoituksen mukaan."

Alunperin oli tarkoitus mennä seuraamaan yöperhosia ja lepakoita Seurasaareen [sic] Wonderlandin kanssa, mutta päädyimme Riihimäelle katsomaan stand up -esitystä ja viettämään aikaamme Tikkurilassa kello 1.35-2.01 välisen ajan. Soitan maanantaina antropologialle.

29.06.2013 kl. 22:30

Sol och sommar!

Oooh, se lähestyy! Aion pitää lomastani erittäin hyvää huolta. Nähdään! Paitsi pässinaamat, teitä en kaipaa näkökenttääni.

28.06.2013 kl. 13:32

Voit kutsua minua vuoden työntekijäksi

Meillä on lyhennetty kesätyöaika, pidennetyt lounastauot ja kesätyömoraali. Vahva kattaus työnantajan näkökulmasta tarkasteltaessa. Tämän lisäksi olen onnistunut viime aikoina viestinnässäni: "Tajuan nyt tässä viestin lopussa, että tämän sisältö on hivenen turha."

Eräs palveluntarjoaja lähetti kärttyisän viestin, jossa hän väisteli vastuuta vetoamalla yli 20 kohdassa Tilaajan vaatimus (pvm). Vastatessa tähän kirjeeseen, käytin termiä Tuottajan käsitys toiminnallisuudesta kevät 2013.

Lomani alkaa huomenna.
27.06.2013 kl. 15:37

Haha! PÄSSI!

Suosittelen kaikille, jotka eivät ihan siedä itseään esimerkiksi juuri nyt, kiinnittämään huomiota muiden virheisiin. Helpompaa niin!

27.06.2013 kl. 13:16

Kesäharjoittelijan viivat

Harjoittele näitä vaikka täällä.

26.06.2013 kl. 16:54

Aihyväluoja

Minua on viehättänyt viime aikoina epämääräisen lehdistön uutisointi. Miten raikastat kesämökin tunkkaisen sisäilman? tai Miten saat viilennettyä kotisi?

Mä odotin jotakin avaruustekniikkaa vaativaa laitetta, mutta vastaus on: TUULETA.

26.06.2013 kl. 16:48

Unen vähyys korreloi tiettyjen asioiden kanssa

- Mä näkisin, että tämä asia on näin.
- Jaa! Mä näen tämän niin, ettet sinä kohta näe Yhtään Mitään, kun saat kuonoosi!

26.06.2013 kl. 16:41
Tubbs - Evil plans and other stuff