Islanti-käyttöopas 2

12.05.2013 kl. 10:05

Islannissa on ne tietyt asiat, jotka vaan täytyy nähdä. Blue Lagoon, Geysir (käytönnössä Strokkur) ja Gullfoss. Kivana lisänä on ratsastaminen, valas- ja lunnisafarit. Koska olen nähnyt nämä asiat melkein joka reissullani, otan ensi kerralla auton alle nähdäkseni enemmän sitä mielettömän kiinnostavaa saarta. Ystäväni teki matkan Islantiin muutama viikko ennen minua. Matkakertomus vuokra-auton kyydistä löytyy täältä.

Olen ratsastanut kerran aiemmin Laxnes Horse Farmilla. Se on paikallisten suosiossa, koska siellä ollaan onnistuttu säilyttämään  maatilan tunnelma.

Tämänkertainen ratsastuskokemus jäi vähäsen miinusmerkkiseksi liian pitkien jalustimien, kovapäisen ratsun ja kokemattoman ratsastajan takia. Palvelu pelasi muuten hyvin, he hakevat kotiovelta ja tarvittavia varusteita voi lainata ellei niitä ole itsellä mukana, mutta varsinaista opastusta pysäytyksen ja liikkeelle tönäisyn lisäksi ei ollut.

Tässä kohtaloni. Birta. Viittä vaille rotkoa ja irronneita raajoja. Onneksi olen kohtuullisen tottunut entinen seikkailija, joten tämmöiset läheltä piti -tilanteet sujui, vaikka ratsastaminen tuntui vaikealta. Voin sanoa: Ei töltätty.

Kasper istui Sparks Mannsspjarir -kaupan ikkunassa. Hän juoksenteli pitkin vaatepinoja ja jahtasi häntäänsä. Ilahduttavaa oli kohtelias vastaanotto siitä huolimatta vaikka ei ostanut kaupasta mitään.

Reykjavikin keskustassa on hieno skeittipuisto ihan Laugavegurin vieressä.

Reykjavikissä sisäpihat yllättävät kauneudellaan tai sitten yllätyksellään. Suosittelen pitämään silmät auki ja tarkastelemaan millaisia rakennuksia kaupungista löytyy.

Parissa päivässä saa jo jonkinlaisen käsityksen Reykjavikin keskustasta. Testattavia ruokapaikkoja löytyy yli oman suoriutumiskyvyn, joten suosittelen palaamaan uudestaan sen sijaan että stressaisi kaikkea sitä mitä ei ole ehtinyt kokea.

Se, mikä on aina ilahduttanut Islannissa on yhdessä oleminen ja tekeminen. Joko kutsutaan kaverit kylään syömään, tai mennään viettämään aikaa lämpimiin altaisiin. Kävin Laugardalslaugin uimalassa, se on iso ja monipuolinen. Vähemmän ruuhkaisa ja turistien tuntema allas Sundhöll Reykjavíkur löytyy lähempänä keskustaa.

Vietin aikaa pienen islantilaispeikon kanssa. En ole koskaan tavannut noin hyvätapaista ja ihanaa tyyppiä. Hänen intohimonaan oli Legot ja koska islanninkielentaitoni oli hataraa lajia vietin hänen kanssaan aikaa lähinnä kysymällä Hvað er þetta? Seuraavana päivänä osat vaihtuivat ja mulla oli selittelemistä. Kaikesta oudosta kommunikaatiosta huolimatta minä olen kuitenkin hänen uusin ystävänsä, suomalainen peikko.

Ei ole niitä kaikilla.

 

Tubbs T
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Tubbs - Evil plans and other stuff