Islanti-käyttöopas 3

12.05.2013 kl. 12:23

Islannin maaperä on kaikkea sitä mitä ei osaa odottaa. Sään ollessa vaihteleva tuli autoilupäivänä vastaan ennennäkemättömiä värinyansseja. Kuvat on otettu auton ikkunasta.

Toukokuu ei ollut vielä turistikautta, mutta osaan vaan kuvitella miltä nähtävyyksiltä näyttää kuukauden päästä. Nuo purskahtelevat kuumat lähteet ovat niin taianomaisia. Vaikka olen nähnyt niiden toimintaa jo monet kerrat, jaksan silti odottaa purkauksia yhtä jännittyneenä kuin sukupuolitautitestien tuloksia.

Hän on Gullfoss. Ei pysty selittämään miten iso se on. Tuolla kalliolla seisoo ihmisiä. He voivat toimia teille mittasuhteena. Geysir ja Gullfoss sijaitsevat 5 min matkan päässä toisistaan. Kannattaa huolehtia kameran suojaamisesta vesiputouksilla yleensä. Vettä tuivertaa sen verran paljon, että retki saattaa päättyä kameran kannalta kohtalokkaasti. Jonkinlaisen sade/kuoritakin mukaan ottaminen Islantiin on muutenkin järkevän ihmisen valinta.

Niin suurta, niin mieletöntä. Perinteiseen Golden cirkle -kierrokseen olisi kuulunut käynti Þingvellirillä, mutta mun mielestä se on vähän tylsä kiviröykkiö, jossa voidaan todeta, että tuolla horisontissa mannerlaatat kohtaavat. Siis sama, kun kehuskelisin kuinka olen saanut jaettua pesää viisi vuotta sitten. Ei mitään perspektiiviä tai käsitystä sen vaikutuksesta nykypäivään.

Hevoset. Pystyn suoriutumaan ihan helposti Suomessa tietäen, että hevosia löytyy täältäkin. MUTTA. Kun pääsen Islantiin, sekoan. Jopa siinä määrin, että pystyn helposti kutsua heitä heposiksi.

Rakennuksia, joiden katolla on risti löytyy liki joka kylästä.

Islanissa on ollut tosi vähän lunta tänä talvena. Vähäsen sitä kuitenkin näkyi joissakin paikoissa. Ilmasto ei anna hirveästi miinusta talvella, mutta vastaavasti tuulta kyllä. Talvitakki toukokuun alussa oli siis tällä kertaa hyvä valinta.

Lopulta oli aika käydä syömään. Buddha cafe osoitteessa Laugavegur 3, tarjoili aasialaista ruokaa. Sushi oli aivan mielettömän tarkasti ja hyvin tehty. Sitä oli ilo syödä.

Bless!

Tubbs T
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:
saat koska tahansa viedä minua gullfossin, vaikka tappaisit minut samalla
håkan13.05.13 kl. 14:32
Ohhoh, se kuulostaa kovin suuritöiseltä! Ja ehtisikö siinä nauttia edes maisemista?
13.05.13 14:48
Tubbs - Evil plans and other stuff