Tuulahdus elämänhallintaa

15.05.2013 kl. 10:56

Mä olen tänään iloinen itsestäni! Odotin kauhulla matkanjälkeistä Visa-laskua ja alkukesän niukkaa budjettia. Mutta. En muistanut kuinka paljon ekstratöitä tein ennen matkaa, joten plussalla oleva kesäbudjetti onnistuu tuomaan ilon päivään. Ihan niin kuin en olisi matkoilla ollutkaan!

Miten te saatte talouden pysymään kasassa? Parhaat vinkit, ge mig!

Tubbs T
Kommentarer (3)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:
- Handla endast med cash (iaf i mataffären) - Egen lunch med till jobbet (förutom om jobbet betalar, naturligvis...) - Om det går riktit dåligt, så egen flaska med till baren
Anonym-of course15.05.13 kl. 21:05
Tack för tipset! För mig är kort bättre än cash, mina sedlar försvinner snabbare än ettorna och nollorna från kortet. Jag brukar snåla med egna luncher även om jag har lunchkort, men så använder jag kortet istället på fritiden. Och egen flaska, mumma :) Jag har blivit sådan mommo numera, att jag inte ens har varit ut på jättejättelänge! Men jo, sparar på att inte äta så dyrt när jag är ute och dricker ganska lite på barer och och så köper jag inte kläder så där jätte ofta. Och så tänker jag som en Martha. Dessutom så överför jag genast pengar till olika ställen då när det är lönedagen. Sparkonto, resekonto, roliga kontot, spargrisen och fonder. Så i princip så då jag genast lägger pengar på sidan när lönen kommer så då får jag använda allt annat. Kul förstås om det skulle bli något kvar före följande lönedag, men samtidigt så har jag ju då redan sparat några hundringar. Joja. Och ja, så jobbar jag extra alltid nu och då. Det är mina godispengar. Dom får jag göra roliga saker med. Jee! Och seriously, jag är en sån snåljåp. Kallas dom för det! Har fått någon gång två kuvert som inte blivit stämplade. TSI-TSING! Jag använde dom idag!
15.05.13 21:39
"Miten te saatte talouden pysymään kasassa? Parhaat vinkit, ge mig!" - Ett ord: Jesustejp. ;-)
Seb15.05.13 kl. 21:43
Hehe, så sant!
15.05.13 23:34
Nånää, jag skojjade bara. Vi reser inte, köper rätt lite ny-nya kläder, kör med en bil som är betald, handlar en del på Lidl, har bara några billiga hobbyn (mest barnens) och... hmmmm... ja, annat kommer jag inte på. Egentligen så är vi kanske inte så bra på dehär med pengar, för fast vi försöker vara sparsamma och t o m plocka upp andras tomma returburkar och flaskor, så känns det inte som de skulle bli nåt så mycket över. Men kanske man bara är bortskämd, eller jämför med såna som är rikare (av orsaker man inte kan påverka). Anyway, livet är här och nu, så...
Seb15.05.13 kl. 21:49
Du har goda tips! Jag reser, men har ju då inte barn eller bil. Har ganska billiga hobbyn, gymkortet var 200 euro för ett år och så tycker jag om att cykla och äta brunchar och ta bilder. Jag tror att så länge som man har barn, bil och bostad och inte en inkomst på ziljarder euros så kan det vara knepigt vissa gånger. Jag förtjänar inte speciellt mycke, men är ganska noggrann över ekonomin. Folk, även sådana som förtjänar mycke mera än jag, kan tycka helt öppet att det är så orättvist då jag kan resa så mycket. Men samtidigt köper jag inte kläder många gånger i året, äter mest hemma och lever sparsamt. Det känns bra att veta, att om något händer så är jag inte helt i pisset, speciellt då man är ensam. Är av den sorten som sparar ihop först och sedan köper. Diggar inte kreditköp. Det här blir nog bra! Och är det redan!
16.05.13 00:02
Tubbs - Evil plans and other stuff