Halpaa viiniä ja kalliita laukkuja -turnee Tallinnassa

24.07.2012 kl. 16:14
Aion tarjoilla teille Tallinnaan suuntautuneen matkani. Tarina on pitkä, mutta antoisa.

Jokainen hyvä retki alkaa pihtaamalla ja syömällä omat eväät satamassa.


Cafe Amore tarjoili meille kahvia auringossa aamukymmeneltä. Varma valinta! Ja harvoja paikkoja jotka olivat auki siihen aikaan aamusta. Kahvin jälkeen kävimme kasvohoidossa.


Lounaslätyt kannattaa ostaa mainiosta Kompressorista. Tämä paikka on ollut minulle tähän asti rakkain, mutta nyt hänet on syrjäytetty. Tämä on silti hyvä valinta mikäli liikut vanhassa kaupungissa.


Voiko konsepti tästä parantua? Halpoja ja hyvin täytettyjä lättyjä. Ei mielestäni. Ruuan jälkeen kun makoilee tunnin auringossa ja kiertää kauppoja ennen hieronnan alkamista niin ei siitä huonoa päivää tule.


Kompressoria vastapäätä on Vivan Vau Kingasalong. Sen lisäksi, että sieltä löytyy kenkiä numeroon 45 asti niin paikka ilahduttaa värikkäillä kengillään.


Paikallisten suunnittelemia koruja ja muita tuotteita löytyy mm. tästä Tali-kaupasta.


Muualla on aina kauniimpaa kuin kotona. Tai ainakin sen ohikiitävän hetken.

Tämän kaiken te tunsitte jo, mutta nyt mennään sinne minne tulevaisuudessa suunnataan!


Kalamajaish it is. Entinen pahisalue. Vanhasta kaupungista alueelle kävelee ehkä 10 minuutissa, raitiovaunuilla 1 ja 2 pääsee suoraan perille mistä nyt matkustaakaan.


Alueella on perinteiset markkinat, josta saa ruokaa ja monen X:n puuterinsävyisiä alushousuja.


Alue on rouheampaa kuin mitä on tottunut näkemään ja siksi itselle mieluisaa.


Ihania taloja ja rappusia.


Lyhyen hakemisen jälkeen löysimme sen mitä toivoimme eli F-hoone-ravintolan, joka on piilossa sisäpihalla. Rakennuksissa on aiemmin korjattu raitiovaunuja. Alue muistuttaa Suvilahden ja Korjaamon risteymää. Alueella on ainakin ollut kirpputori ja taiteilijoiden työhuoneita. Kannattaa käydä tutustumassa alueeseen.

Ruoka oli ihan mielettömän hyvää ja se oli enemmän kuin edullista. Palvelu oli erittäin ystävällistä, enkä usko jättäneeni koskaan niin suurta tippiä kenellekään. Tämä kohtaaminen oli pelkkää iloa!


Paikalla oli hipsterilapsia ja kotieläimiä. Sisätiloissa oli lasten leikkihuone, joten kaikki ovat tervetulleita.


Mä olin niin innoissani, etten tiennyt miten olisin ollut. Päädyttiin istumaan terassilla ja juomaan pullon halpaa viiniä auringossa.


Syötiin erilaisia alkupaloja ja kaikki maistui ihan mielettömän hyvälle! Kasviksia hummuksella ja leipiä eri täytteillä.

Juustoa ja mansikoita, ei vaan voi mennä pieleen! Meidän matkaajien kohdalla on hyvää se, että me pystytään syödä vaikkei meillä oo nälkä. Siis eloonjäämisen näkökulmasta.

Olisin mielelläni ryöstänyt tämän paikan omakseni.


Halutuimpia istumapaikkoja olivat nuo ikkunapaikat.

Lopulta oli aika lähteä kotimatkalle. Alueelta käveli vartissa satamaan. Nyt mulla on uusi pakkomielle kaupungissa. Koska lähdetään uudestaan?
Tubbs T
Kommentarer (6)
No mutta tämähän näytti niiin hyvältä että huh! Syyskuun loppu-lokakuun alku vois olla hyvä aika seuraavalle reissulle? :)
wonderland25.07.12 kl. 10:03
Ei voi sanoa mitään muuta kuin että NIINPÄ. Niin mieletön päivä ja kaikkea kanssa! Vauvau, MJAU!
28.07.12 21:08
olen muuttamassa tallinnaan syyskuussa joten tämä yhteenveto tuli tarpeen! :) hienoja kuvia!
froidethumide26.07.12 kl. 23:11
Jee! Onnentyyppi olet! Se kaupunki on niin mieletön. Googlaamalla ja eri blogeja lukemalla löytää helmiä! Tästä alla olevasta blogista innostuneena päätin lähteä etsimään jotain muuta kuin perinteistä vanhaa kaupunkia: http://ssttyyllee.blogspot.fi/2011/04/saran-pieni-tai-ei-niin-pieni-tallinna_28.html http://ssttyyllee.blogspot.fi/2011/04/saran-pieni-tai-ei-niin-pieni-tallinna.html Tässä edellisiä tekstejä Tallinnasta: http://tubbs.ratata.fi/post/262844/ http://tubbs.ratata.fi/post/299762/ ja vielä Cattenin vinkit: http://catten.ratata.fi/post/304733/ Jippii! Lupaa, että sä möyrit siellä Tallinnassa ja teet oman mielettömän reittioppaan ja sitten mä tuun kulkemaan sun jäljissä. JOOO! Itsödiil!
28.07.12 21:07
jumakekku vad Tallinn är bra!
hakuna27.07.12 kl. 12:30
Jag vet! Vi kan ju ta en resa tillsammans med Wonderland och Catten, oikyllä!
28.07.12 21:09
Jess, lisää kallisarvoisia vinkkejä! Ja on muuten ollu aikamoinen himo noita Kompressorin lettuja viime aikoina...
Catten27.07.12 kl. 20:36
Mä olin niin iloinen taas siitä käynnistä! Mä en voi käsittää minkä takia täällä Helsingissä ei voisi olla vastaavaa paikkaa, oi miksi. Pus på er!
28.07.12 21:09
Åh, låter prima! Jag kommer också supergärna med!
smilla01.08.12 kl. 11:31
Du är så cool att du får åka med på min resa!
01.08.12 21:54
F-hoone var ett bra tips, jag och mitt sällskap gillade det väldigt mycket.
Oraklet03.12.12 kl. 18:45
Vitsi så kul att höra! Mina kompisar hade varit där i höstas och de var jätte besvikna. Jag blir glad av att få höra att ni haft det bra!
04.12.12 17:05
Tubbs - Evil plans and other stuff